Slotenmaker

Slotenmaker

De meeste mensen zijn wel bekend met het beroep slotenmaker. Zo weet iedereen over het algemeen wat hij zoal doet of zijn ze al eens langsgegaan bij een slotenmaker. Door dit artikel te lezen kun je informatie opdoen over het beroep. Lijkt het jou interessant om meer te weten te komen over het beroep slotenmaker? Dan raden wij je aan om vooral verder te lezen en een aantal van je minuten in dit artikel te steken.

Wat doet een slotenmaker zoal?

Een slotenmaker is een vakman. Deze man is een specialist op het gebied van sloten en aanverwante artikelen. Een slotenmaker doet diverse werkzaamheden. Hierbij kun je denken aan het verlenen van advies aan mensen (dit gaat meestal over sloten voor veiligheid; opbouwen), het openen van sloten die niet goed meer werken of wanneer de sleutel hiervan verloren is gegaan of de brandkast, het doen van installaties van sloten bij de klanten thuis, het verkopen van ijzerwerk en sloten en het maken van reservesleutels.

Richtlijnen bij uitvoering werkzaamheden

De taken die een slotenmaker uitvoert moeten binnen strikte lijnen uitgevoerd worden. er zijn namelijk strenge richtlijnen opgesteld waar binnen gewerkt moet worden. De hoofdreden hiervoor is dat elk slot in Nederland dat geïnstalleerd wordt de optimale veiligheid moet kunnen bieden. Dit kan enkel als het slot goed functioneert en uiteraard kan bezorgen waarvoor het is aangeschaft, namelijk anti-inbraak en veiligheid garanderen. Doordat een slotenmaker deze richtlijnen moet kennen om het te kunnen volgen, daarnaast ook nog eens algemene kennis en vaardigheden moet beschikken om zijn of haar werk op correcte en professionele wijze te kunnen uitvoeren, kun je een slotenmaker ook wel een specialist op het gebied van hang- en sluitwerk noemen. Daarnaast is hij of zij uiteraard ook allround-specialist in de sector aanverwante artikelen.

Aansprakelijk- en verantwoordelijkheid

Zodra een slotenmaker zijn of haar dienst verricht bij jou thuis zal hij of zij aansprakelijk zijn zodra er iets mankeert of niet naar wens is. Dit kan een niet werkend slot zijn, een verkeerd gemonteerd slot, het gebruik van verkeerde schroeven of het geven van verkeerd advies. Kortom, mocht er iets niet in orde zijn dan zal hij of zij moeten komen om dit op te lossen of eventueel iets anders moeten regelen om jouw wens en belangen te verwerkelijken.

Kort samengevat is een slotenmaker dus echt een expert/specialist op het gebied van sloten en ander materiaal werk. Je kunt er voor vrijwel alles wat te maken heeft met hang- en sluitwerk terecht. Hierbij kun je denken aan zowel advies als daadwerkelijke spullen.

Meer informatie over de slotenmaker kun je hier vinden

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *